In de Haagsche krant  “Den Haag Centraal” een 9+ recensie over ons restaurant.

//In de Haagsche krant  “Den Haag Centraal” een 9+ recensie over ons restaurant.

In de Haagsche krant  “Den Haag Centraal” een 9+ recensie over ons restaurant.

 door: Annerieke Simeone – Hoewel het eigenlijk geen weer is om buiten te zitten, wagen enkele dappere gasten in de Mallemolen zich toch aan de buitenlucht. Een van hen is Patrick Buyze, de chef-kok van Mochi, die met wat bekenden een drankje op zijn terras nuttigt. Wij stappen echter snel de pijpenla binnen en nemen plaats vlak bij de bar.

Sinds de opening in 2009 is er weinig veranderd aan de inrichting: de rustgevende waterwand en een muur met houtreliëf zorgen voor een eigentijdse ambiance. Buyze combineert de Aziatische met de Latijns-Amerikaanse keuken. Kiezen kan niet, voor het menu à € 42,50 zijn we overgeleverd aan de grillen van de keuken. We starten met een van de huiswijnen: een bijzonder aangename frisse Gruner Veltliner(7,25). Meteen daarna volgt een parade van gerechten die we allemaal kunnen delen: oester ceviche, dus pittig zuur gemarineerd met daarbij een schijfje grapefruit en een muntblaadje dat voor het frisse accent zorgt, vervolgens een schaaltje vol knapperige, groene asperges in een zoete dressing met Hollandse aardbeien een blaadje tempura-basilicum. Daarna een ‘gelaagd gerechtje’: een bakbanaanchipje met roomkaas, avocado, zoete paling en teriyakisaus. Wow! Mijn gehemelte tintelt nog na: zuur, zoet, zout, pittig. Wat een smaak explosie. Niet lang erna volgt de tweede ronde. Elk gerecht verschijnt op een ander type bordje of schaaltje, de empanada golden curry: Colombiaanse pasteitjes heeft een smeuïge vulling van ondermeer maïs, mals rundvlees en zachte zoete aardappel, met daarbij een tomaten salsa en crème fraîche. Op een rechthoekig bord ligt een in dunne plakjes gesneden wilde zalm uit Alaska. De felle rood-roze kleur van de vis past bij de rode bietensaus die in een lange veeg over het bord is getrokken. Ook hier zijn verrassende ingrediënten toegevoegd: ingelegde komkommer en gepeperde ananaschipjes. De zeebaars met lotuswortel en zoete aardappel ligt in een zure, frisse dressing, de venkelsliertjes zorgen voor een dropsmaakje. Alle gerechten zijn even interessant en gewaagd, maar de asperges met confit de canard saus slaan alles. Probeert u zich eens voor te stellen: stukjes gekonfijte eend, witte lichtknapperige asperges in een pittige jalapeñosaus met gekarameliseerde ui. U zou willen dat u dit thuis aan je gasten serveert. Maar doe het niet! Hier bij Mochi zijn de juiste smaakverhoudingen precies op elkaar afgestemd. Als hekkensluiter van deze ronde verschijnt Mochi’s pronkstuk, de frikandel speciaal. Wie nog nooit in dit restaurant heeft gegeten, zal even opkijken. Want deze sappige frikandel lijkt in niets op op de bekende langwerpige, donker gekleurde staaf van verschillende soorten vlees. Buyze’s versie bestaat uit koraalvis in Japanse tempura gefrituurd met Balinese kruiden, kokos, okonomiyaki saus en bosuitjes, citroengras, mayonaise en curry. Ongeëvenaard lekker. Voordat we de laatste ronde ingaan laat de gastheer twee wijn proeven: een Zweigelt en een Valpoliciella. We vallen als een blok voor de laatste (€ 7,25), een fruitige wijn met uitbundige parfum van bessen. Vrolijk gaan we verder met de frites speciaal: cassave patat met een sausje van ondermeer vliegende vis-eitjes, Japanse kruiden, bosui en mayonaise en limoensap. In één stuk door proeven we nog van de gebakken coquilles met een zoet saus van teriyaki met rozemarijn op krokante Japanse kleefrijst en het malse schouderstuk met saus van jalapeño en yuzu. Wat nog rest is het grand dessert (€9,50): een chocomousse waarin je subtiel een hint van gember proeft, een luchtige mangomousse met frambozen: mooie geuren, uitbundige kleuren, een krokante, tot een bakje gevouwen cassavechip met bakkersroom, aardbei, blauwebessen en shisosliertjes en tot slot een warme spongecake met cocosmousse. Omdat we hierna een afspraak hebben, schiet de koffie erbij in. De rekening, inclusief water, bedraagt € 137,50. Als we naar buiten lopen, en Buyze nog steeds buiten zien zitten, vraagt mijn tafelgenoot: En wat wordt’t cijfer? Een negen antwoord ik. Maar later bedenk ik me. Bijna nergens in Den Haag eet je zulke gedurfde en geslaagde combinaties. Dus laten we net als Mochi eens gek doen…

Annerieke Simeone

By | 2015-06-20T01:59:39+00:00 juni 18th, 2015|Geen onderdeel van een categorie|0 Comments

Geef een reactie